Opleiding Kraamzorg

29-11-2016

Droom je ervan om met baby's te werken? Dan is een opleiding kraamzorg echt iets voor jou! Veel mensen willen graag in de kraamzorg werken en volgen dan ook een opleiding kraamzorg.

Als je graag kraamverzorgende wilt worden, dan moet je wel over het juiste diploma beschikken. Dit diploma kan je halen, door je in te schrijven bij een van de opleidingsplaatsen voor een voltijd opleiding kraamverzorgster en de opleiding volledig af te ronden door een examen af te leggen. Je kunt er ook voor kiezen om een BBL opleiding kraamzorg te volgen. BBL staat voor beroeps begeleidende leerweg. Deze mbo opleiding bestaat uit een combinatie van werken en studeren.

Tijdens deze mbo opleiding kom je al vroeg in aanmerking met het beroep van kraamverzorgende. Deze variant van de opleiding kraamzorg duurt ongeveer drie jaar. Afhankelijk van je vooropleiding en werkervaring, kunnen er soms deelkwalificaties worden verleend. Bij een bbl-opleiding worden de opleidingskosten meestal betaald door de organisatie waar je in dienst bent als kraamverzorgende.

Je gaat hierbij ook helpen met het voeden van de baby en als er andere kinderen aanwezig zijn dan verzorg je hen ook. Je gaat als zelfstandige in een gezin werken maar je kunt ook bij een team werken in het ziekenhuis. Het ligt er maar net aan waar jij je prettig bij voelt.

Deze opleiding kraamzorg is op MBO niveau en duurt gemiddeld drie jaar. Het is natuurlijk fijn als je alle mogelijkheden gaat ontdekken en daar kom je tijdens de opleiding vanzelf achter. Het is daarom nu belangrijk dat je gaat ontdekken of dat je van baby's houdt en graag de verzorging in wilt gaan want dit zou anders een prachtige opleiding voor je kunnen zijn. Je bent dan dag in dag uit met moeders en baby's bezig en de andere gezinsleden horen hier ook bij!